Cum vorbim despre dinți cu copiii?

January 22, 2021 scris de user0
20210407_101036.png

Este esențial să le vorbim copiilor din primul an de viață despre dinți și igiena orală. Îi va ajuta să ințeleagă de ce este nevoie să își perieze dinții și să meargă regulat la medicul stomatolog.

Este foarte important cum vorbim micuților despre dinți. Bineînțeles că vom folosi un limbaj adecvat vârstei, putându-ne folosi și de limbajul non-verbal, în special în cazul copiilor cu vârste foarte mici.

Pe de-o parte, trebuie să avem grijă să utilizăm cuvinte ușoare, care să nu îi pună în dificultate.
Trebuie să folosim cuvinte care să-i motiveze, precum, “puternic”, “strălucitor”, făcând referire la rolurile pe care dinții le au.

Să îi spunem unui copil că trebuie să își spele dinții pentru a-i avea albi, nu va avea un impact atât de puternic, așa cum s-ar întâmpla în cazul unui adolescent sau adult. Nu sunt încă la vârsta la care să le pese atât de mult de fizionomie.

Pe de altă parte, contează și atitudinea pe care o avem față de ei și modul cum reacționăm atunci când micuțul refuză să coopereze.

O replică precum “Dacă nu te speli pe dinți, vei ajunge la dentist” nu este o variantă potrivită. Nu îl va determina pe cel mic să-și spele dinții, ba mai mult, îl va face să creadă că medicul stomatolog este acel Bau-Bau de care să fugi cât poți de tare.

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.