Prima vizită la stomatolog a copilului – 6 sfaturi

January 29, 2021 scris de user0
20210204_003709-1200x617.png

Din primul an de viață și până în adolescență, abilitatea de a coopera a copilului este în continuă schimbare. Din acest punct de vedere, comportamentul unui copil poate fi clasificat astfel:

▪️Precooperant
▪️Cooperant
▪️Necooperant

AAPD recomandă ca prima vizită la medicul stomatolog a copilului să aibă loc la vârsta de 1 an sau la 6 luni de când erupe primul dinte.

Vârsta de 1 an se află în etapa de dezvoltare PRECOOPERANTĂ. Aceasta se extinde până la vârsta de 2-3 ani și este caracterizată de lipsa cooperării din partea copilului.

Abilitățile de comunicare și inteligibilitate ale unui copil cu vârsta de 1 an nu sunt suficient de dezvoltate pentru ca acesta să coopereze cu medicul sau să înțeleagă motivul pentru care se află în cabinetul stomatologic.

1️⃣ Este bine să îi explici celui mic despre acest moment cu ceva timp înainte. Cu ajutorul unor cărți, jocuri, jucării.

Poți să îi oferi o oglindă dentară, ce se aseamănă cu cea a medicului stomatolog (o găsești la raionul cu pastă de dinți).

2️⃣ Fă programarea când copilul este odihnit, dimineața sau după somnul de zi.

3️⃣ Unii adulți pot fi mai anxioși la stomatolog decât copiii. Ar fi bine să nu îi transimiți și copilului temerile tale.

4️⃣ Pregătește istoricul medical al copilului (alergii, medicamente, boli)

5️⃣ Când vei fi în cabinet, o parte din întrebările pe care le aveai de adresat medicului, vor fi uitate. Notează-le de acasă.

6️⃣ Nu vreau să îți spun că prima vizită la stomatolog va fi cu siguranță un moment reușit. Sunt șanse ca cel mic să fie entuziasmat.

Daaar, este posibil ca vizita să nu decurgă așa cum ți-ai dori. Copilul poate plânge, poate refuza să se așeze pe fotoliul dentar sau să deschidă gura.

Ai răbdare! Nu forța lucrurile! Dacă nu se așează din prima pe fotoliu, mai încerci la următoarea programare. Nu e nevoie să îi impui. Nu e nicio grabă.

De aceea este important să mergi cu copilul la stomatolog din primul an de viață. Nu ai vrea să refuze atunci când are o carie dureroasă.

Lasă-ne un comentariu! ⬇️

💬 A avut loc prima vizită la stomatolog? Cum ai descrie experiența?

💬 Dacă încă nu a avut loc, care este cea mai mare temere a ta legată de acest moment?

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.