Ce reprezintă Air-Flow?

November 16, 2020 scris de user0
Adobe_Post_20190409_180736.png

Multă vreme prin îndepărtarea plăcii bacteriene în mod profesional în cabinetul stomatologic se înțelegea efectuarea detartrajul cu ultrasunete și manual, urmat de periajul dentar. În urma acestor două manopere, s-a dovedit că pe suprafețele dentare încă persistă placă bacteriană. Dar acum, nu se mai poate vorbi despre această problemă, datorită procedurii denumită Air-Flow.

Ce reprezintă Air-Flow?

Air-Flow este un sistem avanasat de îndepărtare a plăcii bacteriene într-o manieră sigură și eficientă. Are o acțiune blândă și poate fi folosit pentru igienizarea dinților, gingiilor, aparatelor ortodontice, implantelor dentare și a restaurărilor protetice.

Acest sistem folosește o presiune de aer și apă pentru a genera particule fine de bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul acestui jet de apă, aer și particule abrazive, se curăță foarte eficient suprafețele dentare, chiar și acolo unde ansa de detartraj sau instrumentele manuale nu pot pătrunde.

Care sunt avantajele Air-Flow?

  • îndepărtează placa bacteriană ce nu a putut fi înlăturată prin detartraj și periaj dentar;
  • beneficii estetice, prin curățarea smalțului de petele colorate, precum cele de cafea, tutun, ceai etc., lăsând un zâmbet mai strălucitor;
  • este confortabilă pentru pacient;
  • pudra folosită are un gust și miros plăcut (de căpșuni, de fructe de pădure);
  • este o metodă rapidă de îndepărtare a plăcii bacteriene;
  • este ideal pentru cei care suferă de sensibilitate dentară, datorită faptului că nu există un contact direct între suprafața dentară și instrumentarul metalic.

Eu recomand pacienților mei Air-Flow o dată la 3 luni pentru a înlătura placa bacteriană tânără, care încă nu a apucat să se calcifice. Astfel, zâmbetul lor va fi în permanență mai strălucitori și tartrul dentar se va depune într-o cantitate mai mică și mai ușor de detartrat.

Zâmbim împreună!

 


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.