Cum să bei cafea și să îți menții dinții albi!

20211023_130852.png

Cafeaua, deși este băutura magică a multora dintre noi, are și dezavantajele ei. Nu am să vă sfătuiesc să renunțați la cafea pentru a avea dinți strălucitori și sănătoși, însă vă pot oferi 5 tips&tricks pentru a reduce efectele nocive ale cafelei asupra dinților.

Cafeaua, pe lângă faptul că ne colorează dinții, favorizează depunerea plăcii bacteriene, responsabilă de apariția cariilor dentare. De asemenea, fiind o băutură acidă, poate determina eroziuni ale smalțului. Eroziunile dentare sunt demineralizări ale dinților produse de un mediu acid din cavitatea bucală (alimente/băuturi acide sau boli generale). Efectele cafelei asupra dinților sunt cu atât mai pronunțate dacă este îndulcită.

Ok, ok. Dar cum ne protejăm dinții de efectele cafelei?

1. O igienă orală corectă, de două ori pe zi, ne va proteja dinții de carii și pete.

Vreau să vă atenționez asupra unui lucru! Nu este indicat să ne spălăm dinții imediat după ce am consumat cafea. Din cauza acidității cafelei, prin periaj se pot crea microleziuni la nivelul smalțului. Așteaptă 1 oră de la terminarea cafelei pentru a-ți spăla dinții.

2. Vă recomand ca în rotația pastelor de dinți să introduceți și o pastă mai abrazivă. Nu este indicat să folosiți pe perioade lungi de timp o astfel de pastă pentru că, în timp, produce leziuni smalțului.

3. Consumă apă atunci când bei cafea, și după. Ajută la curățarea dinților.

4. Ori de câte ori este posibil, folosește un pai pentru a servi cafeaua. Aceasta va ajunge direct în zona posterioară a cavității bucale, iar dinții vor fi ceva mai protejați.

5. Nu rata cele două ședințe de igienizare dentară profesională din timpul anului. În urma periajului profesional și a air flow-ului, petele colorate de cafea sunt îndepărtate eficient.

Așadar, dacă aplici aceste sfaturi, nu trebuie să îți mai faci griji legate de cafea. O poți savura fără stres.

Zâmbim împreună!

 


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.