4 greșeli în îngrijirea dinților

20211023_111146.png

1. Uzi periuța de dinți înainte de periaj

Dacă uzi periuța înainte de a aplica pasta de dinți, o mare parte din substanțele conținute de aceasta se vor pierde prin spumă.

2. Clătești gura după periaj

Clătind gura imediat după ce ți-ai periat dinții, nu faci decât să înlături fluorul din pasta de dinți pe care tocmai l-ai aplicat pe suprafețele dentare!

Fluorul trebuie să rămână cât mai mult timp pe dinți pentru a putea remineraliza smalțul dentar.

3. Folosești ața dentară după periajul dinților

De ce să folosim ața dentară înainte de periaj?

Îndepărtând întâi cu ajutorul aței dentare placa bacteriană din spațiile interdentare, vom permite filamentelor periuței de dinți să curețe mai bine suprafețele respective și de asemenea, pasta de dinți va ajunge în contact direct cu smalțul acelor zone.

4. Mănânci după periajul de seară

Periajul dinților realizat seara are rolul de a îndepărta placa bacteriană si resturile alimentare acumulate pe dinți, pe parcursul zilei.

Dacă vom consuma din nou alimente sau băuturi (cu excepția apei) după ce am curățat dinții, acestea vor fi hrana bacteriilor ce se vor acumula în cavitatea orală peste noapte.

În timpul nopții, bacteriile vor fi cele mai fericite: vor avea hrană, secreția salivară scade, deci nu vor mai fi spălate de salivă, iar mișcările părților moi vor fi reduse (obraji, limbă, buze), ceea ce va favoriza înmulțirea lor.

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.