Ce să faci și ce să nu faci după extracția unui dinte

EBFD0CF9-19EF-401C-B1DC-ED6B48162D38.png

În articolul de azi vreau să vă vorbesc despre indicațiile pe care orice pacient căruia i s-a realizat extracția unui dinte trebuie să le primească de la medicul stomatolog. Indicațiile sunt oferite la finalul ședinței de tratament, când nivelul de stres și oboseală al pacientului este ridicat, astfel o parte din informațiile primite sunt pierdute. De aceea, eu prefer ca aceste indicații să le ofer în scris pacientului pentru a le citi liniștit acasă.

1.Menține pansamentul timp de 1h

După extracția dentară, deasupra alveolei postextracționale se aplică o compresă sterilă pentru a permite cheagului de sânge să se formeze. Este indicat să mențineți pansamentul timp de 1 oră. În tot acest timp, compresa trebuie ținută strâns, mușcând pe ea.

2.Aplică o compresă rece

Edemul postoperator poate fi redus prin aplicarea unor comprese reci pe obraz, în zona în care a avut loc extracția. Edemul poate să dureze până la o săptămână după extracție.

3.Respectă o anumită dietă

Poți începe să consumi alimente la o oră după extracție. În ziua respectivă este bine să consumați alimente semilichide, la temperatura camerei. Masticația se va face pe partea opusă zonei unde a avut loc intervenția chirurgicală. Sunt contraindicate băuturile carbogazoase și fumatul în primele zile după extracție (pot afecta formarea cheagului de sânge).

4.Nu uita de igiena orală

Periajul dentar se reia a doua zi după extracție, menajând zona respectivă. Sunt indicate clătiri ușoare (nu energice) cu antiseptice sau aplicarea de spray antiseptic (de preferat) din a doua zi postextracțional.

5.Ia un antialgic

Se recomandă antiinflamatoare și analgezice pentru a reduce inflamația și durerea postoperatorie. Se administrează antibiotic doar dacă medicul recomandă (ex. extracții laborioase, pacienți cu anumite boli sistemice etc).

6.Revino pentru scoaterea firelor de sutură

Scoaterea firelor de sutură neresorbabile se face la 7-10 zile după extracție. Nu este dureroasă, deci nu ai de ce să te temi. Poate fi aplicat anestezic local pentru creșterea confortului tău.

Zâmbim împreună!


Răspunde

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii


dentaldim-bottom-logo-big

DENTALDiM este alegerea ta atunci când vine vorba de calitate și profesionalism.

Te asteptăm cu drag să ne vizitezi!

Copyright DENTALDiM Pro Clinica 2019. Toate drepturile rezervate.